2014 DGI nyt

DGI-nyt april 2014

se DGI Foreningspost april 2014


 DGI

PETANQUE

STORKØBENHAVN

SPILLEKALENDER

 2014

 Nytårshilsen fra formanden.

Så kan vi igen begynde at glæde os til en forhåbentlig hyggelig petanquesæson. Gamle bekendtskaber og venskaber skal fornys på banerne. Det er jo ikke kun kuglerne der trækkes os ud på banerne, men det er jo også i høj grad fællesskabet mellem os spillere der trækker. Uden andre ligesindede at spille med i en venlig og rar atmosfære, hvor det sociale er i højsædet, er det jo egentligt ikke lige så interessant. Og lige netop det, synes jeg at vi er rigtig gode til her i DGI Storkøbenhavn. Et bevis er jo vores årligt tilbagevendende stafetter som kører hen over sommeren. Sidste år deltog ca. 700 spillere i de 10 afholdte stævner. Så i 2014 vil denne aktivitet blive udvidet med et stævne mere og forhåbentlig rigtig mange deltagere.

Det er også en glæde for mig at konstatere at interessen for deltagelse i vores Storkøbenhavnsmesterskaber er stigende. For et par år siden var det nærmest reglen, at vi aflyste mesterskaberne på grund af for få tilmeldinger. Men sidste år blev 4 ud af 5 mesterskaber gennemført med et

tilfredsstillende antal deltagere og de tog 2 guldmedaljer med hjem fra LM. Vi vil meget gerne have endnu flere deltagere til mesterskaberne i 2014.

Administrationen af alle vores aktiviteter, såvel petanque- som mødeaktiviteter er fra 2014 overgået til DGI Midt- og Vestsjælland. Det bliver spændende for os der deltager i Petanqueudvalget, at se hvordan det kommer til at virke. Vi går ind i samarbejdet i en positiv ånd og håber på det bedste.

Det har tidligere været reglen, at DGI Storkøbenhavn betalte en del af udgiften for deltagelse i landsmesterskaberne. Bl.a. tilmeldelsesgebyr samt et tilskud til transport. For at stille os lige, sammenlignet med andre idrætsgrene i DGI Storkøbenhavn, må vi ikke længere give tilskud til deltagelse landsmesterskaberne overhovedet. Det er dog vores håb, at dette bliver ændret igen med vores administrative overførsel til DGI Midt- og Vestsjælland. En del af DGIs andre landsdele giver nemlig tilskud.

Blot under den forudsætning at vores aktiviteterne under et balancerer. Så det har vi lagt budgettet efter i år. I skrivende stund er dette endnu ikke faldet på plads. Men vi håber det bedste.

Med håbet om stor deltagelse i venskabelige dyster på banerne, ønsker jeg jer alle en god petanquesæson.

 Lars Friis

Vi har 3 udvalg som består af den eller dem der har lyst. Udvalgene får en lille beskrivelse her:

 

Stævneudvalg:

Sætter et stævne- og turneringsprogram sammen og afholder stævner, både DGI Storkøbenhavns og Østfinaler samt landsfinaler.

 Kursusudvalg:

Uddannede petanqueinstruktører laver kurser i bl.a. regler for petanque samt underviser i spilleteknik og taktik.

Hal udvalg:

Undersøger jævnligt muligheden for at få indendørs spillemuligheder.

 Foreningsposten:

DGI Storkøbenhavn Petanque udsender hver den 20. i måneden foreningsposten, om hvad der er sket, og hvilke stævner der er aktuelle næste måned. Din formand modtager foreningsposten, og du kan kontakte DGI Midt- og Vestsjælland, hvis du ønsker at modtage det på mail.

 Opdeling af petanque efter landsudvalgets nedlæggelse:

 Regionerne:

Landsudvalget for petanque er pr. 1.1.2014. nedlagt. Landet er fremover delt op i 3 regioner, vi er i region Sjælland.

De fem landsdelsformænd i Region Sjælland udgør en Regions-bestyrelse. En af de 5 udpeges som medlem af koordinations-udvalget. Fremover er det de 3 medlemmer af koordinations- udvalget som planlægger Landsmesterskaberne. De 3 regions-formænd iværksætter sammen med afholdende klub Landsdels- mesterskaberne.

HUSK har du en god ide, så mød op – alle er velkomne.

Stævneudvalget:

 Stævneudvalget er glade for igen at kunne præsentere et fyldigt program med nye tanker og tiltag, som vi håber, I vil tage godt imod. Stævneudvalget arbejder med glæde for at afvikle stævner og turneringer på bedste måde. Vi håber, at I vil huske at melde afbud, hvis I bliver forhindret. Hvis man ikke melder afbud, koster det en lille bod, svarende til startgebyret.

Online tilmeldingen har ikke været præget af lethed. Vi håber meget, at det nu er forbedret. Der bør nu være valgmuligheder for tilmelding og betaling online eller tilmelding online og betaling på spillestedet.

6-mandshold turneringen vil kunne ses på minidraet.dgi.dk. Der vil du også kunne se puljer, holdledere, spillesteder og spilletider.  Indrapportering af kampresultater sker på mobilresultater.dgi.dk.

I midten af folderen har vi lavet en turneringsoversigt, som du kan tage ud og hænge op. Der vil som normalt blive udsendt invitationer til hver turnering. De vil blive sendt ud med Foreningsposten.

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte Stævneudvalget.

I 2014 vil vi forsøge at lægge små hurtige konkurrencer ind imellem at der spilles stævner. F. eks. en skudkonkurrence hvor der betales et lille beløb for deltagelse og der gives præmie til bedste. Formål er ubetinget at tjene penge til tilskud til deltagerne i Landsmesterskaberne og have det sjovt samtidigt.

Stævneudvalget består af:

Susanne Ryberg, Grantofteparken 262, 2750 Ballerup

tlf. 21 94 89 73 – sry@dabbolig.dk

Rie Sørensen, Søndervigvej 106, 2720 Vanløse

tlf. 26 19 88 76 – srie106@gmail.com

Inge Heller (Moos) Emdrupvej 113.2.7, 2400 NV

tlf. 23 48 77 34 – heller.04@mail.tele.dk

Ida Oudrup, Grønnevej 249, 13, 9, 2830 Virum.

tlf. 23 48 50 31 – ida.oudrup@mail.dk

Omtale af stævner:

DGIs grundtanke er, at idrætten er for alle på alle niveauer, og alle starter og slutter et stævne samtidigt. Det prøver vi i stævneudvalget at leve op til, og det vil præge alle vores stævner, også selvom vi skal finde en vinder. Vi har også trøstepræmier til de tapre som tabte. Stævnerne gennemføres kun ved 6 tilmeldte hold eller derover.

Landsdelsmesterskab for klubhold er et endagsstævne, der spilles 5 runder. Den klub der har de 4 mest vindende doubler, er vinderen og får vandrepokalen. Det er bare om at få tilmeldt mange hold, så øges chancerne altid lidt.

Der er præmier til alle puljevinderes 1. og 2. plads, således at der sagtens kan vindes præmier til et enkelt doublepar.

Stafetten er et sommerspil på hverdagsaftener, som vandrer rundt i de petanqueklubber, der kan rumme mange kampe på en gang. Hvis du vil prøve, møder du bare op. Der spilles 3 kampe og med 2 eller 3 spillere på hvert hold. Holdene sættes efter indskrivningen, og der sættes nye hold til alle 3 kampe. På den måde lærer du mange nye at kende, og det har ry for at være utroligt hyggeligt. Der møder normalt mellem 60 og 120 spillere op pr. gang.

Alle der har vundet 3 kampe får præmie, og ved præmieoverrækkelsen trækkes lod om 1 præmie på deltagernumret, blandt de tilstedeværende, der ikke har vundet 3 kampe.

Single- double- og triplemesterskab (S.D.T) er for alle der har lyst. De afvikles over 3 forskellige dage og vinderne kvalificerer sig til deltagelse i Landsmesterskab. Det er kun muligt at kvalificere sig til finalen i en kategori, da disse afholdes samtidigt.

Wildcard er indført til LM for single, double og triple. Når alle regionerne har tilmeldt hold, og der stadig er ledige pladser, vil disse blive udbudt i få dage ca. medio august. Hold øje med Foreningsnyt eller vores DGI hjemmeside.

Landsdelsmesterskab for 4-mandshold afvikles over en dag. Tilmelding er påkrævet og bindende. Der spilles runder med single/triple og double/double. Vinderholdet kvalificerer sig til deltagelse i Landsmester-skab for 4-mandshold og 2. pladsen spiller Østfinale for 4-mandshold.

Ugedag  Dato.. Indskriv. Arrangement Sted Stævnel.
Mandag 3/3 18.00 Årsmøde Lodtr. 6-mand Rødovre
Uge 14-31 Start/Slut 6-mandsturnering Susanne
Lørdag 12/4 9.30 Double Åben Region Sjælland Club Danmarks Hallen Susanneog Rie
Torsdag 24/4 9.30 Formiddagsspil D/T Søborg Rie
Lørdag 3/5 Petanqueskole Se Invitationen
Søndag 4/5 8.15 Landsdelsmesterskab for hold Rødovre Susanne
Torsdag 8/5 9.30 Formiddagsspil D/T Rødovre Rie
Torsdag 22/5 9.30 Formiddagsspil D/T FIF Rie
Lørdag 24/5 9.30 Triple kval Rødovre Rie
Tirsdag 3/6 17.30 Stafet Skovlunde Moos/Ida
Tirsdag 10/6 17.30 Stafet Søborg Moos/Ida
Tirsdag 10-17/6 PARIS
Tirsdag 17/6 17.30 Stafet FIF Moos/Ida
Lørdag 21/6 9.30 Doublekval. Søborg Susanne
Tirsdag 24/6 17.30 Stafet Ballerup Moos/Ida
Lørdag 28/6 8.30 4-mands Kval. Jonstrup Rie
Søndag 29/6 9.30 Singlekval. Herlev Rie
Tirsdag 1/7 17.30 Stafet Amager P96 Moos/Ida
Mandag 7-11/7 Ferielejr Christianslyst Sydslesvig
Tirsdag 8/7 17.30 Stafet Rødovre Moos/Ida
Tirsdag 15/7 17.30 Stafet Ledøje Moos/Ida
Tirsdag 22/7 17.30 Stafet Gentofte Moos/Ida
Torsdag 24-27/7 Berlin Else&S.Ry
Tirsdag 29/7 17.30 Stafet Hvidovre Moos/Ida
Fredag 1-3/8 Landspetanquestævne Kjellerup Midtjylland
Tirsdag 5/8 17.30 Stafet Sporvejene Moos/Ida
Tirsdag 12/8 17.30 Stafet Jonstrup Moos/Ida
Søndag 17/8 9.00 Slutspil 6-mands Rødovre Susanne
Lørdag 6-7/9 LM SDT Stokkemark
Lørdag 27-28/9 LM 6 mands GidstrupNord Jylland
Lørdag 27-28/9 Østfinale 6-mands Nordsjælland
Lørdag 4-5/10 LM 4 mands Ballum Sønderj.
Lørdag 4-10 9.30 Østfinale 4-mands Jonstrup Rie
Lørdag 4/10 Petanqueskole Se invitationen
Lørdag 11/10 9.30 Double Åben Region Sjælland Club Danmarks Hallen Susanne
  • ret til ændringer forbeholdes
  • STØT DEN ARRANGERENDE KLUB VED AT KØBE DRIKKEVARER OG EVT. MAD.

Formiddagsspil:

IDA (Idræt om Dagen Aktivitet) Vi vil gerne prøver at fortsætte, så der er 3 spil i foråret. Der spilles forskellige former doubler/tripler afhængig af hvor mange der er fremmødt. Du møder bare op til indskrivning 9.30. Spillestart 10.00. Forventet slut kl. 13.00. Der spilles tre runder med skiftende makker. Der er gavekort til dem med tre vundne kampe.

Landsdelsmesterskab for 6-mandshold afvikles som turnering over forår og sommer. Evt. cup spil afvikles i juli. Spilledage foreslås af stævneudvalget, men kan altid flyttes af klubberne ved indbyrdes aftale. Kan der ikke opnås enighed, fastsætter stævneudvalget en ny dato og spillet skal afvikles på denne dato. Der spilles i en A, B og C-række med oprykning/nedrykning mellem rækkerne. Vinderen af A-rækken sendes til Landsmesterskab for 6-mandshold og 2. pladsen i A-rækken spiller Østfinale.

Vi fortsætter med at en klub kan have 2 hold i henholdsvis A- og 2 hold i B-rækken. Holdene vil blive placeret i hver deres pulje.

 

Landsmesterskab i single, double og triple, 4-mandshold og 6-mandshold. Der deltager 2 hold fra hver kategori i single, double og triple som afholdes samme weekend. Alle spillere kan deltage i stævner, hvor man kan kvalificere sig. I 4-mands og 6-mands deltager 1 hold. Der må påregnes egenbetaling ved deltagelse.

 

I Østfinalen deltager de klubber øst for Storebælt, som er blevet nr. 2 til landsdelsmesterskabet for henholdsvis Storkøbenhavns 4-mandshold og 6-mandshold. Østfinalen afholdes i 2014 i Storkøbenhavn i Jonstrup Petanqueklub.

 

Landspetanquestævne afholdes 3 år i træk og 4. år er der Landsstævne i Store DGI og derfor intet landspetanquestævne. Alle kan deltage i landspetanquestævnet som er over en weekend med socialt samvær og fest lørdag aften. Det kan absolut anbefales. Det plejer at være under meget hyggelige former. Afholdes i Kjellerup i Midtjylland i 2014.

 

Landsstævnet afholdes igen i 2017 i Ålborg. 

Hjemmesider:

DGI Storkøbenhavn:

www.dgi.dk/storkoebenhavn.aspx

Her findes vores lokale nyheder, udvalg

og stævner som der er inviteret til.

 DGI Midt- og Vestsjælland:

http://www.dgi.dk/Forening/midtogvestsjaelland.aspx DGI Midt- og Vestsjælland er nu vores praktiske kontor. Al henvendelse sker til Carsten Nielsen på carsten.nielsen@dgi.dk eller tlf. 79404660.

www.dgi.dk/petanque klik videre til udøver. Her kan du læse nyheder på landsplan, aktuelle aktiviteter og meget mere.

 http://butik.dgi.dk/

Her kan du bestille kursusmateriale. Hvis du skal bestille nåle (pins) er det direkte hos DGI Sydøstjyllands administration Pia Bæk.

 www.mobilresultater.dgi.dk

Resultater fra 6-mandsturneringen indberettes via internettet på mobilresultater.dgi.dk. Der skal stadig laves kampsedler, som opbevares af holdleder/stævneleder. Disse skal fremsendes, hvis dette ønskes af stævneudvalget. Er der fejl i indrapporteringen, ringes der til vores info mand. (oplyst på 6-mandsholdets kampseddel)

www.minidraet.dgi.dk

Denne hjemmeside viser spillesteder, foreninger og turneringer.

Her kan stillingen i 6-mandsturneringen også følges.

www.dgi.dk/forening/medlemsfordele/foreningsservice.aspx

Foreningsservice er klubbernes arbejdsredskab.

Ovenstående link er til en video om hvordan klubberne starter op med brug af foreningsservice.

www.spil-aps.dk eller www.petanque-kugler.dk

DGI Petanque Storkøbenhavn har lavet en aftale med Spil APS. i Rødovre. De giver køber 10 % på køb af petanquekugler og udstyr. Derudover tilgår der klubben 5 %, som klubben kan bruge til at indkøbe præmier for (kan ikke veksles til kontanter).

Klubben får en kode som man skal opgive ved køb. Nogle klubber har allerede en kode. Spørg i din egen klub.

Spil-aps, Tørringvej 3, 2610 Rødovre tlf. 70232324.

Man kan besøge butikken men ring helst i forvejen.

 

Ny inspiration til træningen. 

Gå ind på nedenstående hjemmesider og få god inspiration:

 http://www.dgi.dk/Udover/Petanque/instruktionsvideo.aspx

http://www.dgi.dk/Traener/Petanque/taktikvideo.aspx

Det er også god træning, at komme ud og spille kampe. Derfor opfordrer vi absolut alle nye spillere, til at komme ud og deltage i alle vores stævner.

VIDSTE DU AT:

 – I DGI spiller vi altid efter fairplay regler, så selvom der er fine regelsæt, som vi kan følge, så er sund fornuft og godt humør vigtigst.

Det er god stil

 – At hjælpe nye godt på vej

– At tabe og vinde med samme sind

– At vide hvornår du skal vejlede

At Tænke Sig.

 – Det er god etik at sige til sine med- og modspillere, hvis man forlader banen for at træde af på naturens vegne.

– Måske ved din medspiller godt hvordan kuglerne skal spilles.

HAR DU HØRT AT:

 – Stævneudvalget gerne vil være flere om at lave stævnerne?

Adresser på de i kalenderen nævnte spillesteder:

 Ballerup:                           Ballerup Idrætsby 34, 2750 Ballerup.

                                            Klubhus: Ballerup Idrætsby 30.

 Amager P96:                     Idrætscenter, Ugandavej 105,

2770 Kastrup Vestamager.

 Rødovre:                            Jyllingevej 128, 2610 Rødovre.

 Skovlunde IF:                    Torvevej 37, 2740 Skovlunde.

 FIF:                                    Frederiksberg Stadion,

Sønderjyllands Alle 6, 2000 F.

 Ledøje:                              Ledøje Søndre Gade 7, Ledøje,

2765 Smørum.

 Sporvejenes IF:                 Julius Andersens Vej 1,

2450 Kbh. SV.

 Jonstrup:                           Jonstrup Gl. Seminarium.

Jonstrupvangvej 150,  3500  Værløse

 Gentofte:                            Ved Stadion 6, 2820 Gentofte.

 Herlev:                               Elverhøjen 68, 2730 Herlev.

 Hvidovre:                          Byvej 98, 2650 Hvidovre.

 Søborg:                              Gladsaxevej 200, 2860 Søborg.

 Club Danmarks Hallen:   Julius Andersens Vej 6, 2450 SV

  

Landspetanquestævne

2014

DGI Midtjylland

Afholder landspetanquestævne

I Kjellerup

D. 1 til 3 august.

 

Lad ikke kuglerne ligge til pynt – kom og nyd samværet.

 

Nyt administrativt kontor for DGI Storkøbenhavn.

 

Fremover er det DGI Midt- og Vestsjælland, Oldvejen 25C. 1.

 4300 Holbæk.

 

Manden på pinden er Carsten Nielsen

carsten.nielsen@dgi.dk

tlf. 79404660.